Fästingvarning: Risken för fästingburna sjukdomar stiger i ditt område

Fästingvarning: Risken för fästingburna sjukdomar stiger i ditt område

11/05, 2024

Nu börjar dagarna sträcka sig längre och vi omfamnar alla den svenska sommaren med glädje och förväntan. Med det ljusa skenet kommer dock också en ökande fara - fästingar. Dessa små, lurviga varelser kan snabbt förvandla en trevlig utflykt till en potentiell hälsorisk, särskilt när det gäller små barn och husdjur.

Borrelia och TBE

Bland de mest fruktade sjukdomarna som kan överföras genom fästingbett finns Borrelia och TBE (Tick-Borne Encephalitis), vilka kan få allvarliga konsekvenser för hälsan om de inte behandlas i tid. Symtomen på dessa sjukdomar kan vara vaga och ibland svåra att identifiera, vilket understryker vikten av att vara medveten om riskerna och att vidta förebyggande åtgärder.

Rekommendation för att undvika fästingbett

För att minimera risken för fästingbett och skydda både dig och dina nära och kära är det viktigt att vidta försiktighetsåtgärder när du vistas utomhus, särskilt i områden där fästingar är vanliga. Här är fyra viktiga åtgärder att ta för att minska risken för fästingbett:

1. Klä dig i långärmade kläder och långbyxor när du vistas utomhus i skog och mark. Se till att tucka in dina byxor i strumporna för att förhindra att fästingar tar sig upp längs benen.

2. Undvik att gå genom högt gräs eller buskage där fästingar ofta finns.

3. Efter att du har varit utomhus, kontrollera noggrant din kropp och kläder för eventuella fästingar.

4. För att ytterligare öka ditt skydd mot fästingburna sjukdomar bör du använda naturliga produkter som Krisskydds mygg- och fästingavvisande klistermärken. Dessa klistermärken är impregnerade med organiska oljor som avskräcker fästingar och kan vara ett naturligt & effektivt komplement till traditionella skyddsåtgärder. Klicka här för att läsa mer och beställa nu, 1-2 arbetsdagars leveranstid!

Att vara medveten om riskerna och vidta förebyggande åtgärder är avgörande för att undvika fästingburna sjukdomar och säkerställa en njutbar och hälsosam sommar utomhus. Var uppmärksam på potentiella faror, vidta lämpliga åtgärder och ta del av naturens skönhet medan du skyddar dig själv från fästingar och deras risker.

Rekommenderad produkt:


Rekommenderade produkter