Skydda dig från myggen i sommar

Skydda dig från myggen i sommar

1/04, 2024

Myggor är en naturlig del av den svenska sommaren. Inte nog med att det kan klia och irritera om man blir myggbiten, nu börjar även virusbärande mygg sprida sig i Sverige. Det handlar främst om nilfebermyggan, som nu har konstaterats i Halland, skriver Göteborgsposten. Myggan kan bära på West Nile-viruset, som i sällsynta fall kan ge dödlig hjärn- eller hjärnhinneinflammation.

Anders Lindström, forskare och myggexpert på Statens veterinärmedicinska anstalt, har följt artens utbredning en längre tid och har tidigare funnit den i Skåne.

Han tror dock att den kommer att hittas på fler ställen med tanke på det allt varmare klimatet.

– Det är ju rimligt att den kommer att spridas mer, men vi vet inte hur långt i dagsläget, säger han till Göteborgsposten.

Det finns också de som har allergi, vilket kan innebära otrolig klåda och svullnad. 

Det blir en rejäl myggsommar i år! Förbered dig nu och var skyddad när myggen kommer! Vi rekommenderar att man undviker giftiga sprayer och myggmedel. Använd dig istället av myggavvisande klistermärken som finns att beställa här!

Klistermärkena är tillverkade av ett icke-vävt tyg som behandlats med ekologisk citronellaolja vilket ger en doft som myggorna hatar. Sätt 2-3 klistermärken på olika platser på dina kläder, och märk skillnaden! Klicka här för att läsa mer om våra anti mygg-klistermärken!

mygg

Klistermärken mot mygg - Köp 3, betala för 2!


Rekommenderade produkter